2009. szeptember 15., kedd

Püspökválasztás: egyházmegyék jelölései

Egyelőre Csűry István vezet

Bihar megye - Szeptember 13-18 között tartják a Királyhágómelléki Református Egyházkerület kilenc egyházmegyéjében a püspökjelölő gyűléseket. Egyes egyházmegyék nem hivatalos eredményei már megvannak.

A Bihari Egyházmegyében összesítették a jelöléseket. Itt hatvanegy gyülekezetből hatvan jelölés érkezett be, tudtuk meg Visky Istvántól, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület sajtószóvivőjétől, aki hozzátette: negyvenhárom jelölést kapott Mikló Ferenc esperes, tizenhetet pedig Csűry István megbízott püspök.

A Nagybányai Egyházmegyében lévő húsz gyülekezet közül tizenkilenc Csűry Istvánt jelölte, egy pedig Mikló Ferenc esperest, mondta lapunknak Sipos István nagybányai esperest.

A Szilágysomlyói Egyházmegyében Csűry István tizenhat szavazatot kapott, Mikló Ferenc hármat és Józsa Ferenc aradi lelkipászor kettőt, közölte Lukács József esperes.

Az Aradi Egyházmegyében is lezajlott a püspökjelölés: a húsz gyülekezetből tizenhat jelölést Csűry István kapott, négy jelölt pedig egy-egy jelölést tudhat magáénak, közölte Seres Géza, az egyházmegye esperese. Itt Mikló Ferenc nem kapott jelölést.

Visky Istvántól megtudtuk, hogy szeptember 21-én összesítik mind a kilenc királyhágómelléki református egyházmegyében a jelöléseket. Ma az Érmelléki Egyházmegyében tartanak jelölőgyűlést.

Pap István

Erdon.ro



Nincsenek megjegyzések: