2010. március 11., csütörtök

A Gonosz beszivárgott a Vatikánba?

A Gonosz beszivárgott a Vatikánba?

A katolikus egyházon belüli szexuális botrányok azt bizonyítják, hogy "a Gonosz beszivárgott a Vatikán folyosóira" - jelentette ki a The Times című brit lap szerint a Szentszék fő ördögűzője.

http://www.fn.hu/files/_fn9/img/fn9_logo4.gif

FN.hu
2010. március 11. 11:48


A 85 esztendős Gabriele Amorth atya, aki immár negyedszázada a Vatikán vezető egzorcistája, s akinek praxisa során a sátáni megszállottság 70 ezer esetével volt dolga, úgy vélekedett, hogy a Gonosz beszivárgásának következménye a Vatikánon belüli hatalmi harc, csakúgy mint az olyan "bíborosok, akik nem hisznek Jézusban és az olyan püspökök, akik kapcsolatban állnak a Démonnal."

http://www.fn.hu/cikk/00240000/245186/2.jpg
Gabriele atya a Vatikán ördögűzője
(fotó: Times Online)


"Amikor valaki a 'Sátán füstjéről' (VI. Pál pápa által alkotott kifejezés) beszél, akkor igazat mond, beleértve az erőszakról és a pedofíliáról szóló legújabb történeteket" - idézi a Times Online Amorth atya szavait. Véleménye szerint sátáni megnyilvánulás volt az is, amikor a Vatikán megpróbálta eltussolni a svájci gárda akkori parancsnoka, Alois Estermann, annak felesége és Cedric Tornay gárdista tizedes 1998-as halálát, akiket agyonlőve találtak. "Azonnal mindent el akartak leplezni. Ez látni engedi a rothadást" - mondta.

A meglepően gyors vatikáni vizsgálat megállapította, hogy Tornay tizedes lelőtte a parancsnokát és annak feleségét, majd maga ellen fordította fegyverét. Tornay rokonai azonban megkérdőjelezik ezt a verziót. Meg nem erősített értesülések szerint a tragédiának, amelynek homoszexuális vonatkozásai is vannak, volt egy negyedik szereplője is, akinek kiléte azonban sohasem került nyilvánosságra.

II. János Pál pápát is az ördög akarta megölni?

Amorth atya, akinek Marco Tossati vatikáni tudósítóval folytatott beszélgetései nemrég könyv formájában is megjelentek, azt állítja, hogy a II. János Pál pápa ellen 1981-ben elkövetett merénylet is az ördög műve volt, csakúgy mint a tavaly karácsonyi incidens, amikor egy zavarodott nő az éjféli mise idején XVI. Benedekre ugrott, és a földre rántotta őt.
José Antonio Fortea Cucurull atya, Rómában élő egzorcista szerint Gabriele Amorth "messze túlmegy a bizonyított tényeken", amikor azt állítja, hogy a Gonosz beszivárgott a Vatikán folyosóira.

"A bíborosok lehetnek jobbak vagy rosszabbak, de valamennyiük becsületes szándéka az, hogy az Urat dicsőítsék" - mondta Fortea Cucurull, hozzátéve: egyes vatikáni tisztségviselők jámborabbak lehetnek másoknál, de ebből kiindulva "azt állítani, hogy egyes érsekek sátánista szekták tagjai lennének, elfogadhatatlan."

Amorth atya azt állította a La Repubblica című olasz napilapnak, hogy az ördög "tiszta szellem, láthatatlan". De az általa megszállt személy istenkáromlása és szenvedései által nyilvánul meg. Rejtve maradhat, vagy más nyelveken beszélhet, átalakulhat, vagy szeretetre méltónak mutatkozhat. Néha tréfát űz belőlem." Mint mondta, olykor hat-hét emberre is szükség volt ahhoz, hogy lefogjanak egy megszállottat. Az ördög által birtokolt személyek gyakran ordítottak és visítottak, szöget és üvegszilánkokat köptek, amelyeket az egzorcista egy táskában őriz. "Az ujjnyi vasdaraboktól a rózsaszirmokig bármi kijöhet a szájukon" - nyilatkozott Gabriele Amroth.



Minden püspök mellé ördögűzőt rakna

Reményei szerint egyszer valamennyi püspökségnek saját ördögűzője lesz. A kánonjog szerint bármelyik pap elvégezheti az egzorcizmust, de a gyakorlatban ezt csak kivételesen képzett kiválasztottak gyakorolják.

Amorth atyát 1954-ben szentelték pappá. Első ördögűzését 1986-ban végezte. Egyebek mellett azt állította, hogy Adolf Hitler és Joszif Sztálin a Gonosz megszállottja volt. Egyike volt azoknak a vatikáni tisztségviselőknek, akik azt állították, hogy J.K. Rowling Harry Potter regényei "hamisan különböztetik meg a fekete és a fehér mágiát."

Állítása szerint az 1973-ban bemutatott Az ördögűző című film viszont, noha "túlzott", de "alapvetően pontos" képet mutatott a megszállottságról.

Amorth 2001-ben ellenezte, hogy az ördögűzésnek egy új rítusát vezessék be, amely elhagyta volna az évszázados imádságokat, és kifogásolta, hogy erről magukat az egzorcistákat nem kérdezték meg. A Vatikán később engedélyezte, hogy ő és követői a régi szertartást gyakorolják.

Gabriele Amorth az Egzorcisták Szövetségének tiszteletbeli elnöke.



Nincsenek megjegyzések: