2010. március 3., szerda

A Sátán irányítja a játékfejlesztőket?

A Sátán irányítja a játékfejlesztőket?

SG.hu
2010. március 3.

Érdekes, hogy a hívőket és a különböző egyházak vezetőit mennyire tudja sérteni mások képzelt vagy valós bűne, ám a sajátjaikról hajlamosak elfeledkezni.

Mivel egy vallást sem szeretnénk megsérteni, így példaként a South Parkos Chef bácsi esetét hoznánk fel. Biztosan mindenki emlékszik, hogy a karakternek hangját adó Isaac Hayes bőszen gúnyolt a katolikusoktól kezdve a zsidókon át az iszlámokig bezárólag szinte mindenkit, ám amikor Tom Cruise és saját vallása, a szcientológia került képbe, sértődötten elhagyta a csapatot.

A mostani eset kicsit másabb. A múlt héten a philadelphiai The Bulletin című napilapban megjelent egy írás egy bizonyos Lance Christian tollából, aki eléggé kifakadt a mostani játékfejlesztőkre és érveit "példákkal" is alátámasztotta. De lássuk az állításokat.



"Attól tartok, hogy a gonosz egy új fegyvert talált magának a technológia eme korszakában" - áll a cikkben. "És a felnőttek többsége nem vállalja a felelősséget." Lance figyelmezteti a szülőket, hogy a lentebb megnevezett játékok megvásárlásával "a sátánista, anti-katolikus és vallás ellenes elemeket támogatják." Akkor lássuk a kifogásolt játékokat - az úriember érveivel kiegészítve a címeket.

  • Tecmo’s Deception: Invitation To Darkness: A játékosok "egy szentségtelen paktumot kötnek a Sátánnal és lelkükért cserébe hatalmas erőt kapnak", bár a végső célunk a Sátán feltámadásának megakadályozása.
  • Nocturne: A játék, melyben a főhős egy démon, aki elpusztítja az Úr három angyalát (Mihályt, Gábrielt és Rafaelt), majd Isten ellen indul.
  • Shadow Hearts: A hős arra használja erejét, hogy elfogja és elpusztítsa az Urat ezzel mentve meg a világot a pusztulástól.
  • Dragon Age: Vérvonalak: A történet szerint Isten megharagudott a világra és elátkozta azt. Egy boszorkány hívőket támad meg és a játékos közösülhet vele egy pogány szertartás, a vérmágia keretein belül, hogy így életet adhasson egy istennek. Egy másik küldetésben a játékos szexuális aktust folytathat egy démonnal egy kisfiú lelkéért cserébe.



De az anti-listán szerepel még a Dante's Inferno, Guitar Hero, Darksiders, Devil Summoner, Koudelka, Trapt és Bayonetta is, melyekről azonban nem írt hosszabb "értelmezést". Mint kiderült, Mr. Christian már 10 éve figyeli a játékvilágban történő változásokat és véleménye szerint "ez csak a jéghegy csúcsa".

Az újság megkereste az említett játékok forgalmazóit, ám sem az Electronic Arts sem pedig a Midway nem volt hajlandó reagálni a felvetésre. Mi pedig nem kommentáljuk az esete, tegyék azt meg fórumozóink.

Nincsenek megjegyzések: